Skip to content
ОТГОВОРНОСТТА ДА БЪДЕШ ОСИНОВИТЕЛ!

ДАРИ ПОМОЩ

 Фондация: Animal Hope Varna
 Email: animal.hope.varna.bg@gmail.com
 Адрес: Левски 9000, Варна, България

ОТГОВОРНОСТТА ДА БЪДЕШ ОСИНОВИТЕЛ!

stark12Или Историята на Старк – едно коте, което не Успя да попадне на Своите хора и премина моста на дъгата…

//16+ / – Кадри с тежко съдържание! /

Старк – едно нещастно коте, наскоро изхвърлено или изгубено на улицата – красиво рижаво момче попаднало под ударите на нечий ритник или автомобил. Открихме го с откъсната опашка, ужасно слаб , с ужасни хрипове и спазми в гърдите, бореше се за оцеляване на поредната кофа за боклук, с надеждата някой добър човек да остави нещо за хапване.

За щастие го открихме навреме.

За щастие лекарите направиха чудо и го спасиха, въпреки бруталните разкъсвания на диафрагмата и стомашното съдържимо….

За щастие той се възстанови бързо.

Дойде моментът да му намерим дом, където да забрави всички преживяни ужаси.stark2

Учудващо бързо за Старк писаха млада двойка, които описаха себе си като Спасители ентусиасти, разказаха куп истории колко животни са спасили и как са наясно с отглеждането на малтретирано животно, как много искат да му дадат шанс, да забрави всички ужаси….

Попълниха задължителната бланка за осиновяване, в която излъгаха… толкова много неща… 🙁

Скриха, че живеят на 11-тия етаж, излъгаха, че терасите им са обезопасени… отказаха да ги посетим със Старк и да го настаним, за да видим къде ще живее все пак… излъгаха, че ще пращат снимки и ще дават информация…stark6Излъгаха за всичко!!!

Последва дълга и мъчителна кореспонденция с едносрични отговори.

– Как е Старк, адаптира ли се, има ли нещо от което се нуждае, храни ли се, ползва ли си тоалетната, все пак претърпя тежка операция, ще ни изпратите ли снимки?

– Добре е.

– Храни се.

– Пие вода.

– Още е стресиран, крие се.

– На балкона е.

stark3– Снимки не може сега, по-нататък да не го стресираме.

След два дни – същите въпроси и същите отговори, след още два дни – отново…

Притеснени от липсата на адекватна обратна информация започнахме да звъним на посочените телефони, които започнаха да се затварят изведнъж… Посетихме посочения адрес и разпитахме живеещите там, за да установим тежката истина – Нора Димитрова и Велян Желязков живеят на 11-тия етаж, от жилището им се носи неприятна миризма… терасата им никак не е обезопасена, даже си е направо Опасна… и имат проблеми с почти всичките си съседи… В продължение на час звъняхме на вратата, но тя така и не се отвори. Звъняхме от всичките си налични телефони на посочените номера за връзка – “Имате грешка!” – “Объркали сте номера!”… или просто – Щрак – край на разговора…

Ужасени от случващото се и със свити сърца слязохме и обиколихме всички площадки около блока, но не открихме Старк или следи от него…

stark4Може пък нещата да не са толкова страшни, колкото си мислехме…

След пуснатия призив за съдействие получихме обаждане от една жена, която познавала много добре въпросната двойка и твърдеше, че наистина са отговорни и обичат животните. Помолихме я за съдействие, само да отиде и да вземе котето, което трябваше да стигне до лекар за контролен преглед, но всички знаехме, че ако тя успее да вземе Старк невредим, той повече няма да се върне при тези хора.

Жената е успяла да влезе в жилището и е останала потресена от всичко видяно там… дори тя, която ги познава призна грешката си, че е вярвала в техните добри намерения… Цялото жилище е било в клошарски вид, ужасна миризма и натрупани вещи. Велян, който е отворил вратата е заявил, че няма никаква представа къде е котката и не го интересува.

Купичките с храна и вода на Старк са били непокътнати … с остатъци от отдавна развалена храна…

След обхождане на всички възможни места, където Старк можеше да се скрие, жената не го е открила и е слязла да го търси около блока също като нас… Открила го е на 28 метра от блока, застинал в ужасен предсмъртен гърч… с отворени очи…накацан от мухи и непотърсен от никого…

Организирахме веднага прибирането на трупчето на нещастния измъчен Старк и го предадохме за аутопсия. Лекарите потвърдиха съмненията ни, че Старк е бил малтретиран преди да падне от балкона или е скочил в опит да се спаси от поредния удар или ритник…

Толкова е тъжно и толкова ужасно… Защото той получи своя шанс за спасение с цената на толкова усилия и загуби живота си, заради гадни безотговорни същества, наричащи себе си “Спасители”… :'(

На следващия ден се върнахме, за да огледаме отново мястото, с надеждата да съберем повече информация за случилото се.

Докато оглеждахме мястото, до нас преминаха две момчета и едното смеейки се каза – “Пък мойта котка се метнала от балкона” и тръгна да показва на другото момче къде се е метнала котката, но… не откри трупчето на нещастния Старк и добави – “Тея са си го прибрали.”

ЩО ЗА ИЗРОД ТРЯБВА ДА СИ, ДА ЛЪЖЕШ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ДВЕ СЕДМИЦИ, ЧЕ КОТЕТО Е ДОБРЕ И ДА ОТКАЗВАШ ДОСТЪП ДО КОТЕТО И ДО ДОМА СИ?! ЩО ЗА ИЗРОД ТРЯБВА ДА СИ ДА МАЛТРЕТИРАШ ЖИВОТНО, КОЕТО ВЕЧЕ Е БИЛО НА ПРАГА НА СМЪРТТА, ДА ИЗЛЪЖЕШ И ДА ПОДВЕДЕШ ТОЛКОВА ХОРА, ЧЕ СИ ЕДИН НОРМАЛЕН И СЪВЕСТЕН ЧОВЕК, ДА СЕ ПОДИГРАЕШ С УСИЛИЯТА НА ТОЛКОВА МНОГО ХОРА И КОГАТО РАЗБЕРЕШ, ЧЕ КОТКАТА, КОЯТО ВСЪЩНОСТ Е БИЛА ТВОЯ Я НЯМА, ДА Я ОСТАВИШ 2 ДНИ ДА ГНИЕ ПОД БАЛКОНА ТИ И ДА СЕ ХВАЛИШ НА ДРУГИ – КЪДЕ Е ПАДНАЛА И КАК Е УМРЯЛА!!!

ОСИНОВЯВАНЕТО НЕ Е ИГРА! ТО Е ОТГОВОРНОСТ!

ЗАЩОТО ДАВАШ ШАНС ЗА ВТОРИ ЖИВОТ, ЗАЩОТО ОТ ТЕБ ЗАВИСИ ДА ПРОМЕНИШ ИСТОРИЯТА И ДА Й ДАДЕШ ЩАСТЛИВИЯ КРАЙ, КОЙТО Й ТРЯБВА, СЛЕД КАТО ТОЛКОВА ХОРА ПО ВЕРИГАТА СА ДАЛИ СВОЯ ПРИНОС!

ОСИНОВЯВАНЕТО НЕ Е ПОДИГРАВКА, ШЕГИЧКА НЯКАКВА, ЕЙ ТАКА ДА СЕ НАПРАВИМ НА СПАСИТЕЛИ!

ЗАЩОТО ПРЕМИНАВАНЕТО ОТ ЕДИН АД В ДРУГ НЕ Е ОСИНОВЯВАНЕ, А ГАВРА!stark9

КАКВО НАПРАВИХА НОРА И ВЕЛЯН СЛЕД ТОВА?

ПОКРИХА СЕ, НОРА СИ ИЗТРИ ПРОФИЛА, НЕ НАПИСА ДОРИ ДУМА ПОВЕЧЕ… НО… ВЕРОЯТНО ИМА ДРУГ ВЕЧЕ И ДЕБНЕ СЛЕДВАЩАТА СИ ЖЕРТВА – КОЯТО ЩЕ БЪДЕ ОСИНОВЕНА ПО ТОЗИ БРУТАЛЕН НАЧИН И ЩЕ ПОЛУЧИ СВОЕТО “СПАСЕНИЕ” В АДА!!!

ПУБЛИКУВАМЕ ОТНОВО ИМЕНАТА, ТЕЛЕФОНИТЕ И АДРЕСА НА НОРА И ВЕЛЯН – МОЛИМ ВИ, ПАЗЕТЕ ЖИВОТНИТЕ СИ ОТ ТАКИВА “ОСИНОВИТЕЛИ”, ПАЗЕТЕ ГИ ОТ ВСИЧКИ НОРИ И ВЕЛЯНОВЦИ, КОИТО ЩЕ ВИ СЕ СТОРЯТ ДОРИ МАЛКО СЪМНИТЕЛНИ!

ЗАЩОТО ПОДАВАЙКИ РЪКАТА НА СПАСЕНИЕТО НА ЕДНО ЖИВОТНО В БЕДА, ТИ СИ ОТГОВОРЕН ЗА НЕГО ДОКРАЙ!

И КОГАТО СЕ СЛУЧИ НЕЩО ТАКОВА, СЕ ЧУВСТВАШ УЖАСНО БЕЗПОМОЩЕН, ВИНОВЕН И ОБЕЗВЕРЕН – ЧЕ СЪЩЕСТВУВАТ ОЩЕ НОРМАЛНИ И ДОБРИ ХОРА – НЯКЪДЕ ТАМ…

П.С.

СТАРК Е ПОГРЕБАН В ГРОБИЩЕТО ЗА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ, ЗАЩОТО ТОЙ ЗАСЛУЖАВА ДА БЪДЕ ТАМ!

ЗАЩОТО Е БИЛ ДОМАШЕН И БЕШЕ ДОМАШЕН – МАКАР ДОМЪТ МУ ДА Е БИЛ АД…

ЗАЩОТО БЕШЕ ЛЮБИМЕЦ – НА НАС И НА ЛЕКАРИТЕ, КОИТО СЕ БОРИХА ЗА ЖИВОТА МУ…

СЕГА Е СРЕД СВОИТЕ СЪБРАТЯ, ТИЧА ПО МОСТА НА ДЪГАТА И ВСИЧКИ ЛЮБИМИ НА НЯКОГО СЪЩЕСТВА СА ЗАЕДНО – ТАМ ПОД МОСТА НА ДЪГАТА!!!

АКО ИМАТЕ ПЪТ КЪМ ТОВА ТЪЖНО МЯСТО – ОСТАВЕТЕ МУ ГРАНУЛКИ И ВОДИЧКА… КАТО НА ДРУГИТЕ ГРОБЧЕТА…

ЗАЩОТО ТОЙ НЯМАШЕ ИСТИНСКИ СТОПАНИН, КОЙТО ДА ГО ПОМНИ ЦЯЛ ЖИВОТ, НО ИМА ХОРА, КОИТО ЩЕ ГО ПОМНЯТ И ОБИЧАТ…

ПОЧИВАЙ В МИР, МОМЧЕ! <3

И ДАНО НЯКОГА ПРОСТИШ – НА СВОИТЕ ПАЛАЧИ!

И НА НАС, ЧЕ НЕ УСПЯХМЕ ДА ТЕ СПАСИМ ОТНОВО…

Цялата история на Старк може да видите тук: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.771839422911981.1073742858.118243294938267&type=3    stark1stark5  stark7 stark8  stark10 stark11